Restaurante Vila Joya - Gourmet Michelin Restaurant 

Restaurante Vila Joya - Gourmet Michelin Restaurant

Vila Joya - Praia da Galé, Apartado 120, 8200-902 Albufeira - Algarve - Portugal 
  • Home
  • Restaurante Vila Joya - Gourmet Michelin Restaurant

Vila Joya is het enigste restaurant in Portugal met twee michelin sterren maar ook een klein charmant hotel. Op een speciale plaats, uitzicht op de Atlantische Oceaan, wat weinigen kennen.

De oostenrijke chefkok, Dieter Koschina, is in de Algarve sinds 1991, is de grote verantwoordelijke voor de gastronimische ruimte in de keuken waarbij het combineren van de techniek, kwaliteit van de produkten en de creativiteit en een dienst van uitzonderlijke kennis en kwaliteit,in een omgeving die te gelijkerteid stijlvol, rustig en ontspannend is voor de klienten.

Minder bekend is het feit dat Vila Joya ook functioneert als een klein charmant hotel, met een fascinerend uitzicht op zee, op twee passen van het strand van Galé en met een direkte toegang tot een klein strand, verborgen tussen de rotsen. Dit is allemaal begonnen meer dan drie decennia geleden toen het echtpaar Jung, van Duitse afkomst, een compleet velaten huis ontdekte en besloot dit om te bouwen tot een toevluchtsoord voor het houden van vakantie’s.

Convertido em hotel no início dos anos de 1980, fez nome internacionalmente, tendo Omgebouwd tot hotel in het begin van 1980, heeft een internationale naam, heeft diverse prijzen gewonnen, maar sinds kort heeft het ook nationale fans.

Onder de direktie van de jeugdige en carismatische Joy Jung (dochter van de eigenaar) en van Gebhard Schachermayer, is Vila Joya inderdaad een speciale plaats. Niemand kan zich indenken dat dit allemaal achter de gele muren van dit objekt bevindt.

Met amper 13 kamers en 7 suites met uitzicht over de Atlantische Oceaan met royale afmetingen elk met een unieke bijzonderheid (zwembad of jacuzzie in de buitenlucht, bed boven de zee of een terras gedecoreerd met bloemen), is het hotel omringd door een imens grasveld en tuinen die door een waterval twee zwembaden omarmd.

De spa is geïnspireerd door de reizen van Joy naar India, en de filosofie van de behandeling is gebaseerd op de traditionele Ayurvedische geneeskunde - kan worden geassocieerd met sessies van yoga en pranayama (de techniek van meditatie en ademhaling).

De meest recente creatie is de Xiringuito, strandbar gebouwd op een houten flonder, een arabische tent, poefs en lantarens die licht geven in de avonden die men daar doorbrengt
en het beluisteren van de zee.

Met dit gebeuren is het restaurant een open en publieke ruimte, niet alleen voor de gasten. Serveert broodjes, tapas en pannekoeken en kan een goede manier zijn voor het eerste kontakt met Vila Joya (functioneert gedurende het badseizoen)

Als u er langer wilt verblijven, kunt u een afspraak maken voor het diner in het restaurant en de keuken van Koschina uitproberen – vergezeld van een goede wijn uit de selectie van de wijnkelder van het hotel. Misschien zelfs in de verleiding komen om naar de volgende editie van het Gourmet Festival dat sinds 1997 organiseert, ter ere van Claudia Jung, de grondlegster.

Het is een uniek en exclusief privilege dat maaltijden van uitstekende kwaltiteit garandeert uit de handen van de uitgenodigde chefkoks, grote namen van wereldniveau, met veel michelin sterren en Gault Millau punten.

Meer informatie over het Gourmet Festival van Vila Joya en korting, kijk dan op kortingenweb